Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 21:38

Συνεχίζεται η δίκη για το έγκλημα στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται η δίκη για το έγκλημα στη Μάνη

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και συγγενών του 45χρονου κατηγορούμενου από τις Καλλονιές Ανατολικής Μάνης, που πέρυσι τον Απρίλιο σκότωσε το θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέρφια του με καραμπίνα για... μια θέση πάρκινγκ, συνεχίστηκε χθες η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας. Χθες κατέθεσε και ο ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε τον κατηγορούμενο και συνέταξε την ψυχιατρική του γνωμάτευση. Σύμφωνα λοιπόν με τον ψυχίατρο ο κατηγορούμενος πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένειας που δεν θυμίζει σε τίποτα το στερεότυπο που πολλοί έχουν στο μυαλό τους - δηλαδή ενός διαταραγμένου ψυχικά ατόμου χωρίς επαφή με το περιβάλλον, χαμένο στις δικές του σκέψεις που συχνά εκφράζει φωναχτά. Ωστόσο -σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα- ο 45χρονος έχει διάφορες εμμονές και μία από αυτές ήταν και η ιδέα ότι τα ξαδέρφια του ήθελαν να τον πιάσουν και να τον χτυπήσουν και πως ο θείος του τού επιτέθηκε. 

Μάλιστα ο ψυχίατρος επέμεινε ότι σύμφωνα με όσα του είπε ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν θυμάται τι έγινε με το που έπιασε στα χέρια του την καραμπίνα. Πρόσθεσε δε ότι ο κατηγορούμενος ακόμα και τώρα πιστεύει ότι φταίνε ο θείος και τα ξαδέρφια του για ό,τι έγινε. Είπε μάλιστα ο μάρτυρας πως ο 45χρονος είναι θυμωμένος με το θείο του επειδή παραβίασε το χώρο του, και στο μυαλό του έχει πως αν εκείνος δεν το έκανε αυτό, δεν θα γινόταν τίποτα. 

Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε καταθέσει προ ημερών και ο ψυχίατρος ο οποίος παρακολουθεί τον κατηγορούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας είπε τότε στο δικαστήριο ότι αν ο θείος του δεν πήγαινε να μπει στην αυλή του κατηγορούμενου για να τον σταματήσει, αυτός δεν θα τον πυροβολούσε. 

Χθες κατέθεσε και η αδερφή του κατηγορούμενου η οποία είπε πως ο αδερφός της είχε εμμονή ότι όλοι ήθελαν το κακό του, ακόμη και η ίδια. Οπως ανέφερε η γυναίκα στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πίστευε ότι όλοι τον αντιμετώπιζαν υποτιμητικά και ήθελαν να τον κοροϊδέψουν. Οταν ρωτήθηκε από έδρας τι όπλισε το χέρι του, αυτή είπε ότι «κάτι συνέβη στο μυαλό του». Και προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι κάποια ιδέα πρέπει να υπήρχε στο μυαλό του και «έγινε μια έκρηξη και βγήκε προς τα έξω» - ενώ επέμεινε ότι δεν υπήρχε τίποτα που να τον χωρίζει με την οικογένεια των συγγενών του και ίσως «στο μυαλό του είχε ότι ήθελαν να του πάρουν το χωράφι, γιατί μου το είχε πει».

Υπενθυμίζουμε πως ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν το κατηγορητήριο και πληροφορίες, τσακώθηκε άσχημα με τα ξαδέρφια του γιατί διεκδικούσαν μία θέση στάθμευσης. Τα σπίτια τους είναι δίπλα δίπλα, και όταν η κατάσταση αγρίεψε κι ο κατηγορούμενος έστρεψε την καραμπίνα στον ξάδερφό του, μπήκε στη μέση ο 65χρονος πατέρας του και θείος του δράστη. Η αυτοθυσία του γλίτωσε από το θάνατο το γιο του, αλλά ο ίδιος τραυματίστηκε θανάσιμα. 

Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορούμενου την άλλη Τρίτη 13 του μήνα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER