Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 08:30

Ξεκίνησε η δίκη για την αδελφοκτονία στη Δάφνη

Ξεκίνησε η δίκη για την αδελφοκτονία στη Δάφνη

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας η δίκη του 42χρονου που πέρυσι τον Αύγουστο στη Δάφνη τσακώθηκε και μαχαίρωσε τον αδερφό του, ο οποίος ξεμάτωσε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο κατηγορούμενος είναι 20 χρόνια επαγγελματίας σφαγέας και είχε χτυπήσει πάνω σε καβγά το θύμα χαμηλά στο πόδι απ' όπου περνούσε η αρτηρία, με το μαχαίρι που έσφαζε τα ζώα - ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει τον αδερφό του αφήνοντάς τον να πεθάνει από αιμορραγία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δίκη, στην οποία θα καταθέσουν 25 μάρτυρες, αναμένεται να συνεχιστεί για μέρες. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα. 
Οπως καταθέτουν μάρτυρες, ο κατηγορούμενος και ο αδερφός του τους τελευταίους μήνες πριν γίνει το κακό δεν είχαν μεταξύ τους και τις καλύτερες σχέσεις. Σύμφωνα λοιπόν με καταθέσεις μαρτύρων, το κλίμα μεταξύ των δύο αδερφών ήταν τόσο εκρηκτικό που είχαν κόψει σχεδόν κάθε επικοινωνία. Περίπου 5 μέρες πριν το μοιραίο τσακωμό, η σύζυγος του κατηγορούμενου είχε πει στη χήρα ότι αυτή και ο κατηγορούμενος θα πήγαιναν στα δικαστήρια τον άντρα της για να πάρει ένα τρακτέρ που είχε μονίμως αραγμένο κάτω από το μπαλκόνι τους και τους ενοχλούσε. Η χήρα όπως ήταν φυσικό ενημέρωσε τον σύζυγό της για τις προθέσεις του αδερφού και της νύφης του, αλλά αυτός δεν είχε σκοπό να πάρει το τρακτέρ από εκεί γιατί έλεγε πως ο χώρος ήταν της θείας του και αυτή δεν είχε πρόβλημα. Αυτό ήταν που έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, αφού -όπως περιγράφηκε νωρίτερα- οι σχέσεις των δύο αδερφών ήταν ήδη κακές ενώ το ότι τα σπίτια τους απείχαν μεταξύ τους 15 μέτρα δεν άφηνε και τα περιθώρια να αποφεύγει ο ένας τον άλλον. Στις 23 Αυγούστου, τη μέρα που έγινε το κακό, η μητέρα των δύο αδερφών επέστρεφε σπίτι μαζί με την εγγονή της. Εξω από το σπίτι του κατηγορούμενου είδε τον άλλο της γιο (σ.σ. το θύμα), ο οποίος άρχισε να την βρίζει και να την απειλεί ότι θα την σκοτώσει. Κι αφού γιαγιά και εγγονή έτρεξαν και κλειδώθηκαν στο σπίτι της γιαγιάς, ο γιος μεθυσμένος και σε έξαλλη κατάσταση -όπως αναφέρουν μάρτυρες- συνέχισε να βρίζει τη γυναίκα του κατηγορούμενου αδερφού του. Η νύφη του, άκουγε από το σπίτι της και κατέβηκε να του ζητήσει το λόγο. Τότε ο κατηγορούμενος εκνευρισμένος άρπαξε ένα μαχαίρι που είχε για να σφάζει και να τεμαχίζει τα ζώα, το έβαλε στην τσέπη του στρατιωτικού παντελονιού που φορούσε και βγήκε και αυτός έξω. Τα δύο αδέρφια -πάντα σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες- πιάστηκαν στα χέρια και επειδή ο δολοφονημένος αδερφός ήταν ένας άντρας μεγαλόσωμος και δυνατός, όλοι πίστεψαν ότι θα κάνει καλά τον κατηγορούμενο. Ομως ο τελευταίος, στην προσπάθεια του αδερφού του να τον κλοτσήσει, έβγαλε το μαχαίρι και τον χτύπησε από την μέσα μεριά, πάνω από το δεξί αστράγαλο σκίζοντας την αρτηρία.
Οπως περιγράφουν μάρτυρες, το θύμα ξαφνιάστηκε και έκανε πίσω, πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του για να πάει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενώ ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του μπήκαν στο σπίτι τους. Ο καβγάς μεταξύ των αδερφών δεν άργησε να μαθευτεί από στόμα σε στόμα και έτσι ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά και η γυναίκα του θύματος, η οποία ήταν με τον πατέρα της στο Πεταλίδι. Μόλις το έμαθε, μπήκαν στο αυτοκίνητο για να πάνε προς το Ριζόμυλο απ' όπου της είχε τηλεφωνήσει τελευταία φορά το θύμα. Ομως μέσα στη ζαλάδα του τους οδήγησε σε λάθος μέρος και όταν δεν τον έβρισκαν, πήραν το δρόμο προς τη Δάφνη, όπου και τον βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό του να έχει ξεματώσει. Μάλιστα, όπως η σύζυγος του θύματος είχε αναφέρει στις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές, οι συγγενείς του συζύγου της δεν βοήθησαν για να τον πάρουν με τον πατέρα της και να τον πάνε στο νοσοκομείο, όπου τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ν.Κ.