Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 12:50

8 χρόνια στον ηλεκτρολόγο που έκλεβε εκκλησίες

Γράφτηκε από την
8 χρόνια στον ηλεκτρολόγο που έκλεβε εκκλησίες

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και 6 μηνών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 39χρονο ηλεκτρολόγο που έκλεψε εκκλησίες στη... μισή Μεσσηνία και έπαιρνε μαζί τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας 14 και 17 χρόνων.

Ο κατηγορούμενος υποχρέωνε τα κορίτσια να παραφυλάνε στο αυτοκίνητο μήπως έρθει κανένας, όσο εκείνος έκλεβε το φιλόπτωχο ταμείο και το παγκάρι σε εκκλησίες νεκροταφείων και ξωκκλήσια.
Ο Καλαματιανός ηλεκτρολόγος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για απάτη γι' αυτό χθες καταδικάστηκε ως υπότροπος για κλοπές, αλλά και για ενδοοικογενειακή βία καθώς η πεθερά, η γυναίκα και οι κόρες του κατήγγειλαν ότι τις ξυλοφόρτωνε και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει για να μην τον μαρτυρήσουν. Συνολικά κατηγορείτο για 22 κλοπές και 7 απόπειρες κλοπών στη... μισή Μεσσηνία, τις οποίες διέπραξε από πέρυσι τον Αύγουστο έως και τις αρχές του περασμένου Ιουνίου.
Τα δύο κορίτσια λόγω της ηλικίας τους δεν συνελήφθησαν αλλά ούτε προέκυψαν στοιχεία ότι έκαναν κάτι περισσότερο από το να φυλάνε στο αυτοκίνητο μη τους δει κανείς.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του, που έγινε από τους αστυνομικούς όταν ο παπάς της ενορίας στο χωριό Μαθία είχε μαζί του μια κουβέντα έξω από το νεκροταφείο, αφού είχαν σηκώσει από το παγκάρι 500 ευρώ. Τον κατηγορούμενο είχαν δει και άλλοι από το χωριό και έτσι ο παπάς πήρε την πινακίδα του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν μεταξύ άλλων πλαστικοποιημένες και άλλες εικόνες αγίων, καθώς επίσης μαρμάρινες αφιερώσεις από τάφους - μια από αυτές από το νεκροταφείο του Δρακονερίου. Ωστόσο τις εικόνες - οι οποίες δεν έχουν καμία αξία, η πεθερά του κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι δεν ήταν κλεμμένες αλλά τις μάζευε η ίδια για να προσεύχεται στην Παναγιά για το μικρό της εγγόνι, το οποίο έχει πρόβλημα υγείας.
Επίσης ο κατηγορούμενος έκλεβε το λάδι από τους τάφους, ενώ για τα χρήματα που άρπαζε από τα παγκάρια και το φιλόπτωχο ταμείο, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το συνολικό ποσό, γιατί δεν είχε καταμετρηθεί πριν.

ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο 39χρονος προτιμούσε τις εκκλησίες μέσα στα νεκροταφεία, καθώς και ξωκκλήσια σε χωριά, για να μη δίνει στόχο. Μαζί του κουβαλούσε καλέμι και σφυρί για να σπάζει το παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο, όπου αυτό υπήρχε, ενώ όταν έβρισκε κλειδωμένες τις πόρτες χρησιμοποιούσε λοστό και έναν κόφτη για να τις παραβιάσει. Ο λοστός και ο κόφτης βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι του.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε -ή να αποπειράθηκε να κλέψει- εκκλησίες στις παρακάτω περιοχές: Στο νεκροταφείο της Καλαμάτας, στο Δρακονέρι, τις Κιτριές, το Ακρογιάλι Αβίας, τη Μικρή Μαντίνεια, το Μελιγαλά, το Ζευγολατιό, το Πεταλίδι, τη Μαθία, το Αβραμιού, τον Αρι, τον Ανεμόμυλο, το Πλατύ, τον Αγιο Φλώρο, την Ανω Αμφεια, τη Φοινικούντα, το Μεσοχώρι και τον οικισμό Βοζικέικα Πυλίας.
Ο ίδιος πάντως χθες στην απολογία του αρνήθηκε τα πάντα και ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα και οι κόρες του ήθελαν να απαλλαγούν από την παρουσία του, γι' αυτό και τον κατηγόρησαν. Μάλιστα επικαλέστηκε και μια σχέση που είχε κάνει η μεγαλύτερη κόρη του υποστηρίζοντας ότι επειδή αντέδρασε, το κορίτσι ήθελε να τον εκδικηθεί.
Ν.Κ.


NEWSLETTER