Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 19:12

Μείωση ποινής σε χρήστη ναρκωτικών, που μαχαίρωσε φίλη του

Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για έναν πρώην χρήστη ναρκωτικών ο οποίος μαχαίρωσε μια φίλη του. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 χρόνων και θα αφεθεί ελεύθερος αφού έχει ήδη εκτίσει 4 χρόνια - τα δύο τελευταία στις φυλακές των Θηβών.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών. 

Ο κατηγορούμενος τη μέρα της επίθεσης πήγε και ξύπνησε τη συγκεκριμένη γυναίκα για να τη... μαχαιρώσει, όπως η ίδια είχε καταθέσει στο πρωτόδικο δικαστήριο. Χθες, την κατάθεσή της τη διάβασε η έδρα, γιατί η ίδια έχει εξαφανιστεί από την Καλαμάτα. Ναρκομανής και αυτή, ζούσε μαζί με τον κατηγορούμενο και άλλους χρήστες στους χώρους του Παλιού Νοσοκομείου. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2011 έγινε καβγάς γιατί ο κατηγορούμενος της έδωσε 20 ευρώ για να αγοράσει ηρωίνη. Ομως εκείνη έκανε μόνη της τη δόση, και όταν αυτός πήγε να της ζητήσει και του το είπε, εκείνος θύμωσε. Ο καβγάς έγινε το μεσημέρι και η γυναίκα πάνω στα νεύρα της άρχισε να κακολογεί τη φιλενάδα του κατηγορούμενου ότι πάει με άλλους. 

Αργότερα δύο άλλες γυναίκες από την παρέα, εκεί που έπιναν, άρχισαν να του λένε όσα διέδιδε για τη φιλενάδα του η άλλη. Ετσι ο κατηγορούμενος αγρίεψε και ξεσηκώθηκε. Αρπαξε τότε ένα μαχαίρι, πήγε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η γυναίκα, τη σκούντησε για να ξυπνήσει και τη μαχαίρωσε στο λαιμό, στο μάγουλο και στο φρύδι. 

Εκείνη, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, σηκώθηκε κι άρχισε να τρέχει, αλλά ο κατηγορούμενος την κυνήγησε και τη χτύπησε και στα... οπίσθια. Αυτή έτρεχε όμως πιο γρήγορα και βρήκε καταφύγιο σε ένα μαγαζί απέναντι από το Παλιό Νοσοκομείο. Εκεί έπιναν αστυνομικοί τον καφέ τους και φώναξαν ασθενοφόρο, ενώ συνέλαβαν και τον κατηγορούμενο. 

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η παθούσα έκανε ράμματα και νοσηλεύτηκε για λίγο στη βραχεία νοσηλεία, καθώς τα τραύματα ήταν επιπόλαια και επιφανειακά. Μάλιστα στο μάγουλο και το μάτι δεν είχε καν κόψιμο, αλλά εκχύμωση. 

Ν.Κ.