Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 16:36

Καλαμάτα: Εκλεβε μηχανάκια για να... μετακινείται

Καλαμάτα: Εκλεβε μηχανάκια για να... μετακινείται

Παρέμεινε η ποινή αόριστης κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για έναν 40χρονο κατηγορούμενο, για 3 διακεκριμένες κλοπές και μια απόπειρα.

Ο κατηγορούμενος επειδή έχει... πλούσιο παρελθόν σε καταδίκες και κακουργηματικές πράξεις κρίθηκε όπως και πρωτόδικα επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και θα κάνει φυλακή τουλάχιστον 7 χρόνια, ενώ όταν περάσει το διάστημα αυτό θα κριθεί αν θα αποφυλακιστεί ή όχι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έκλεψε πέρυσι το Μάρτιο δύο μηχανές, τη μία από την οδό Λακωνικής και την άλλη από την οδό Βύρωνος στην Καλαμάτα. Λίγες μέρες μετά τις εγκατέλειψε την πρώτη στην Αγία Τριάδα και τη δεύτερη στο κέντρο της Καλαμάτας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε όπως και πρωτόδικα στην απολογία του ότι έκλεψε τη μηχανή από την οδό Λακωνικής για να πάει στη Σπερχογεία και να πάρει λεφτά από τον πατέρα του για τη δόση του. Επιστρέφοντας την παράτησε στην Αγία Τριάδα, ενώ και τη δεύτερη την πήρε, όπως υποστήριξε, γιατί δεν είχε λεφτά και την χρησιμοποίησε για να μετακινηθεί μέσα στην πόλη. 

Ακόμη καταδικάστηκε για τη διάρρηξη ενός αυτοκινήτου πέρυσι στις 15 Μαρτίου στην οδό Ακρίτα, απ' όπου πήρε 40 ευρώ και ένα μπουκάλι άρωμα, ενώ στις 8.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας πήγε να ξεκλειδώσει το τιμόνι μιας μηχανής με κατσαβίδι, επίσης στην οδό Ακρίτα, αλλά τον είδαν οι γείτονες ότι προσπαθούσε να την σπρώξει μαζί με ένα ακόμα άτομο και ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την Αστυνομία.  

Ν.Κ.