Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 14:07

Απειλές κατά μαρτύρων από κατηγορούμενο για προστασία

Με βρισιές, απειλές και μια... αναγκαστική διακοπή για να ηρεμήσουν τα αγριεμένα πνεύματα, κύλησε χθες η δεύτερη μέρα της δίκης για την υπόθεση "προστασίας" σε 8 νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας.

Κόκκινο πανί για τους κατηγορούμενους έγινε ο συνεταίρος του επιχειρηματία, με τον οποίο κατέθεσαν μαζί στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στην Αθήνα για τις απειλές από τον 53χρονο Καλαματιανό ισοβίτη - ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός της φερόμενης ως εγκληματικής ομάδας των εκβιαστών. Ο ισοβίτης στράφηκε στο μάρτυρα και είπε: «Εγώ εσένα θα σε γ... γιατί είσαι παλιάνθρωπος, και το λέω μπροστά στο δικαστήριο». Καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται πως η δουλειά ήτανε στημένη και οι δύο συνέταιροι έπαιξαν το παιχνίδι της Αστυνομίας για να τον παγιδέψουν. Στο... απυρόβλητο δεν έμεινε ούτε η έδρα και ο 53χρονος Καλαματιανός κατηγόρησε τους δικαστές ότι είναι προκατειλημμένοι μαζί του, αλλά δεν τους φοβάται.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση και των υπολοίπων μαρτύρων - αν και πολλοί δεν έχουν προσέλθει στο δικαστήριο, ανάμεσά τους και ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών που φέρονται ότι απειλήθηκαν για να πληρώσουν "προστασία" στο βαρυποινίτη.  

Ν.Κ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη 'Ε"