Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 10:31

Προφυλακίστηκαν και οι 5 βομβιστές - Η ομάδα "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" λειτουργεί από το 2009

Γράφτηκε από την
Προφυλακίστηκαν και οι 5 βομβιστές -  Η ομάδα "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" λειτουργεί από το 2009

Την προφυλάκιση των 5 βομβιστών που κατηγορούνται ως τρομοκράτες και οι οποίοι φέρονται ότι σχεδίαζαν χτυπήματα στα Δικαστήρια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και αλλού, διέταξαν χθες η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Καλαμάτας.

Πρόκειται για δύο σεκιουριτάδες, έναν κτηνοτρόφο και ένα σερβιτόρο από τη Δράμα και τη Χαλκιδική, ηλικίας 25 έως 34 ετών, οι οποίοι μαζί με τον 52χρονο ηλεκτρονικό, Καλαματιανό στην καταγωγή, οδηγήθηκαν χθες στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Ο 52χρονος είχε εδώ πατρικό σπίτι και φέρεται ως αρχηγός τους, αλλά έμενε στο Αγρίνιο και είναι αυτός ο οποίος ίδρυσε την ομάδα "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" το 2009 - στην οποία όπως υποστήριξαν χθες στις απολογίες τους ανήκουν όλοι οι Ελληνες. Σημειώνεται ότι αυτός ο οποίος κατασκεύαζε τις βόμβες είναι ο φερόμενος ως δεύτερος στην ιεραρχία Δραμινός, με συνταγές από το Ιντερνετ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις απολογίες τους υποστήριξαν πως με τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθέτησαν στην Καλαμάτα και το Μυστρά, δεν ήθελαν να σκοτώσουν ή να προκαλέσουν κακό σε κανέναν άνθρωπο, ούτε να προκληθούν ζημιές. Αρνήθηκαν επίμονα πως ήτανε «χτυπήματα», πολλώ δε μάλλον τρομοκρατικά χτυπήματα. Οι ίδιοι τα χαρακτήρισαν ως συμβολικές κινήσεις που έδιναν το στίγμα της ιδεολογίας τους. Επίσης αρνήθηκαν κατηγορηματικά πως σχεδίαζαν να συνεχίσουν την βομβιστική τους δράση, αν και οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του Καλαματιανού 4 βόμβες· οι 2 από αυτές μεγάλης ισχύος και ενισχυμένες με μπίλιες από μονόβολα φυσίγγια. Υποστήριξαν ακόμα ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους ένα αντάρτικο πόλεων αλλά ο κίνδυνος να εμπλακεί σε πόλεμο η Ελλάδα ήτανε γι' αυτούς πολύ κοντά, κι έτσι κατασκεύαζαν βόμβες και έκαναν ασκήσεις επιβίωσης για να είναι ετοιμοπόλεμοι όταν ερχόταν εκείνη η ώρα. Ετσι δικαιολόγησαν τον βαρύ οπλισμό, καθώς και τον εξοπλισμό εκστρατείας με τον οποίο είχαν εφοδιαστεί, ενώ ισχυρίστηκαν πως δεν περίμεναν οι δύο εκρήξεις την περασμένη Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά πως θα έπαιρναν τέτοια διάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις απολογίες τους τόνισαν και οι 5 πως δεν ανήκουν σε καμία ακροδεξιά ή ακροαριστερή οργάνωση, ούτε έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή άλλο πολιτικό χώρο. Δήλωσαν μέλη της "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" και ως μέλη της κινητοποιήθηκαν και αντέδρασαν στα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν για την Ελλάδα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER