Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 14:36

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στη Μάνη

Με τις απολογίες των 19χρονων κατηγορούμενων Π.Μ. από τον Κάμπο και Ν.Μ. από την Καλαμάτα συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, η δίκη για την δολοφονία τον Αύγουστο του 2014 του 26χρονου Μεσσήνιου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι σκότωσαν τα δύο θύματα στο χωματόδρομο προς τα Πηγάδια, κοντά στα Αλτομιρά, για εκκρεμή παραγγελία αναβολικών. Υστερα, πέταξαν τα πτώματα σε ξεροπόταμο ανατολικά από τον οικισμό Οροβά, στο δρόμο προς τις Γαϊτσές Αβίας, μεταφέροντάς τα σε καρότσα αγροτικού.

Θυμίζουμε ότι η δίκη για το διπλό φονικό ξεκίνησε στις 7 του περασμένου Δεκεμβρίου και το δικαστήριο σήμερα συνεδριάζει για έβδομη φορά. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, στις 8 και 9 του μήνα, η υπεράσπιση επιχείρησε να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα των 19χρονων σήμερα Π.Μ. και Ν.Μ.

Καθηγητές και συγγενείς του Π.Μ., όπως και συνάδελφοι της μητέρας του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, είπαν στο δικαστήριο ότι ήτανε σε γενικές γραμμές καλός μαθητής και χαρακτήρας, αλλά και ότι οι γονείς του τον πρόσεχαν πολύ. Ενώ γιατρός απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτίμησε πως η αύξηση του όγκου στο σώμα του «θα πρέπει να αποδοθεί στη χρήση χημικών ουσιών (σ.σ. υπονοώντας τη λήψη αναβολικών)». 

Σημαντικά οικογενειακά προβλήματα αποτέλεσαν την αιτία για τον ατελή συναισθηματικό κόσμο του κατηγορούμενου Ν.Μ., υποστήριξε η μητέρα του στην κατάθεσή της. Ανάλογη εκτίμηση έκανε στην κατάθεσή της και ψυχολόγος, γνωστή της μητέρας του Ν.Μ. Φίλος του πατέρα του κατέθεσε στο δικαστήριο ότι λόγω των προβλημάτων που είχαν οι γονείς του Ν.Μ. στη σχέση τους, ο εν λόγω κατηγορούμενος είναι ανώριμος συναισθηματικά και παθαίνει ανεξέλεγκτες κρίσεις θυμού. 


NEWSLETTER