Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 18:25

Αθώοι και οι 8 κατηγορούμενοι για διαρροές θεμάτων στου Μπουγά

Γράφτηκε από την
Αθώοι και οι 8 κατηγορούμενοι για διαρροές θεμάτων στου Μπουγά

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας αθώωσε τους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση διαρροής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2009 στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Εκτός από τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων, κατηγορούμενοι ήταν και 7 εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και χειριστές του συστήματος VBI για τη λήψη των θεμάτων.

Κατηγορούνταν ότι στις 18 Μαΐου του 2009 κοινοποίησαν τα θέματα σε πρόσωπα μη μετέχοντα στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Συγκεκριμένα αντιμετώπιζαν τις εξής κατηγορίες: 

1. Παράβαση καθήκοντος από κοινού,

2. Ηθική αυτουργία σε: παράβαση καθήκοντος από κοινού, τελεσθείσα κατά συρροή,

3. Αμεση συνεργεία από κοινού στο αδίκημα της από κοινού παράβασης

καθήκοντος,

4. Ηθική αυτουργία σε: άμεση συνεργεία από κοινού στο αδίκημα της από κοινού παράβασης καθήκοντος, τελεσθείσα κατά συρροή,

5. Παράβαση άρθρου 370Β§§3-2Π.Κ., ήτοι αθέμιτη αντιγραφή, χρήση απόρρητων και αποκάλυψη σε τρίτους στοιχείων ηλεκτρονικού υπολογιστή, που πριν την επίσημη κοινοποίησή τους από το υπουργείο Παιδείας συνιστούν κρατικά απόρρητα, τελεσθείσα από πρόσωπα, που ευρίσκονταν στην υπηρεσία του κατόχου των στοιχείων και συναυτουργία,

6. Ηθική αυτουργία σε:

Παράβαση άρθρου 370Β§§3-2 Π.Κ., ήτοι αθέμιτη αντιγραφή, χρήση απόρρητων και αποκάλυψη σε τρίτους στοιχείων ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας όμως, που συνεδρίασε από τις 13 έως τις 21 Ιανουαρίου 2016, αποφάσισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι βάζοντας τέλος στην υπόθεση που είχε λάβει πανελλήνια διάσταση και είχε συζητηθεί εκτενώς στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. 


NEWSLETTER