Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 17:14

Η δίκη για την υποκλοπή από κινητό μαθήτριας στο Μελιγαλά

Η δίκη για την υποκλοπή από κινητό μαθήτριας στο Μελιγαλά

Εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου, η ποινική υπόθεση που είχε απασχολήσει το δικαστήριο και παλιότερα, σχετικά με την υποκλοπή από κινητό τηλέφωνο και την περαιτέρω διάδοση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μαθήτριας από λύκειο της περιοχής Μελιγαλά.

Η μαθήτρια είχε αποθηκεύσει στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου της ευαίσθητα προσωπικά της δεδομένα, τα οποία υπεκλάπησαν από συμμαθητές της. Αρχικά το δικαστήριο έκρινε ότι το κινητό τηλέφωνο δεν συνιστά αρχείο και επομένως ότι δεν υπάρχει παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο Αρειος Πάγος, μετά από προσφυγή του πληρεξουσίου δικηγόρου της μαθήτριας Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έκρινε αμετάκλητα το ζήτημα υπέρ των απόψεων της μαθήτριας, αναιρώντας για το λόγο αυτό την τελεσίδικη προηγούμενη αθωωτική για τους τρεις κατηγορούμενους απόφαση του Εφετείου Καλαμάτας - το οποίο κλήθηκε χθες να εκδικάσει εκ νέου την κατηγορία ως προς μόνο έναν εκ των δραστών αφού για τους άλλους δύο η ποινική πράξη τους, στο χρόνο που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, είχε παραγραφεί, άσχετα από την αστική ευθύνη τους. 

Από πληροφορίες μας, καθώς η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η παθούσα μαθήτρια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συγκεκριμένου προσώπου γιατί ήταν αυτός ο οποίος την είχε ενημερώσει για την υποκλοπή του βίντεο και τη διάδοσή του, και αθωώθηκε.

Πρωτόδικα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είχε καταδικάσει τον έναν κατηγορούμενο σε 14 μήνες φυλάκιση και τους άλλους δύο σε 10 μήνες φυλάκιση τον καθέναν, για παράνομη διακίνηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. 

Ν.Κ.