Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 12:45

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή μέχρι τις 24 Μαΐου

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή μέχρι τις 24 Μαΐου

Την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τις 24 Μαΐου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Επίσης αποφάσισε την πολιτική καταδίκη των βουλευτών δικηγόρων, καθώς και νέο πλαίσιο χορήγησης αδειών από τη Δευτέρα έως και την Τρίτη 24 Μαΐου που συνεχίζεται η αποχή. 

Ετσι, άδεια απαιτείται για: παραγραφές - προθεσμίες, και για τις ποινικές υποθέσεις, που αφορούν: «Αυτόφωρα (κρατούμενοι). Κρατούμενους (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης). Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τέλεσης της πράξης εξαετία σε πρώτο βαθμό και επταετία σε δεύτερο βαθμό».

Δεν απαιτείται άδεια για: «Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων - εκτός της τακτικής διαδικασίας με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και διαταγών πληρωμής. Συζήτηση προσωρινών διαταγών, ασφαλιστικών μέτρων (υπό τον όρο ισχύουσας προσωρινής διαταγής) και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. Αντιρρήσεις (Διοικητικά). Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες). Προσθήκες. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (μόνο προς γνώσιν και για τις νόμιμες συνέπειες). Κλήσεις - Προσδιορισμούς. Αναβολές:

Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση -στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου- να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου».