Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 18:24

8 χρόνια σε Ρουμάνο για ληστεία υπερήλικης στα Διόδια

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Ρουμάνο που λήστεψε υπερήλικη πέρυσι το Μάρτιο στα Διόδια - ενώ η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 χρόνων.

Ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργό του μπήκαν στο σπίτι της 91χρονης από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στη 1.30 τη νύχτα. Η γερόντισσα ήτανε ξύπνια στην κρεβατοκάμαρά της και είδε στο μισοσκόταδο έναν ψηλό με σκούρα ρούχα και άλλον έναν μετρίου αναστήματος. Και οι δύο είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με νοήματα για να μην ακούσει τη φωνή τους της έδωσαν να καταλάβει ότι ψάχνουν για λεφτά. Η ίδια στην κατάθεσή της, η οποία διαβάστηκε από το δικαστήριο γιατί η γερόντισσα δεν ήτανε εκεί, είχε πει ότι δεν έφερε καμία αντίσταση και τους έδωσε τα 250 ευρώ που είχε κρυμμένα στο στήθος της. Αλλά οι ληστές ήθελαν και άλλα λεφτά και δεν άφησαν τίποτα που να μην ψάξουν στο δωμάτιό της, αναποδογυρίζοντας και ψάχνοντας κάθε κουτί. Σε ένα από αυτά η Σήμανση βρήκε το δαχτυλικό αποτύπωμα του κατηγορούμενου, που ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έμεινε πάνω γιατί αυτοί που έκαναν την ληστεία του πέταξαν από το μπαλκόνι ένα τσουβάλι με πράγματα της ηλικιωμένης. 

Από το σπίτι έφυγαν όταν η γερόντισσα βρήκε τη δύναμη να φωνάξει δυνατά "Βάσω - Βάσω", το όνομα της γειτόνισσάς της, και οι δράστες εξαφανίστηκαν από την ίδια μπαλκονόπορτα αφού πρώτα πήρανε από τα χέρια της τα 5 δαχτυλίδια που φορούσε μαζί με τη βέρα της και το κινητό της τηλέφωνο από την τσέπη της ρόμπας της. 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στον κατηγορούμενο όταν ενεργοποίησε μια άλλη κάρτα SIM στο κλεμμένο κινητό, και έτσι εντοπίστηκε. Στην απολογία του ωστόσο ισχυρίστηκε ότι τη ληστεία έκαναν δύο Βούλγαροι, που τον ξεγέλασαν να τους πάει στα Διόδια δήθεν για να πάρουν κάτι λεφτά από μεροκάματα. Συνελήφθη τελικά από την Ασφάλεια της Κορίνθου, μετά από μια κλοπή σε σπίτι στη Νεμέα.

Ν.Κ.