Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 18:54

5 χρόνια για απόπειρα κλοπής σε χρήστη ηρωίνης στην Καλαμάτα

5 χρόνια για απόπειρα κλοπής σε χρήστη ηρωίνης στην Καλαμάτα

 Ποινή κάθειρξης 5 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε υπότροπο κατηγορούμενο και χρόνιο χρήστη ηρωίνης για απόπειρα κλοπής, ο οποίος όμως είχε άλλες 15 καταδίκες!

Ο εν λόγω κατηγορούμενος στις 13 Ιουνίου πέρυσι συνελήφθη γιατί πήγε να κλέψει από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στην οδό Ψαρών στην Καλαμάτα. Οπως κατέθεσε ο γιος του ιδιοκτήτη, ήτανε πρωί και είχε πεταχτεί απέναντι από το κατάστημά τους για να πάρει καφέ. Ακουσε έναν θόρυβο σαν πόρτα αυτοκινήτου να κλείνει, και γυρίζοντας είδε τον κατηγορούμενο με την άκρη του ματιού του να στέκεται δίπλα στην πόρτα του αυτοκινήτου. «Δεν τον ήξερα», κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο μάρτυρας - ο οποίος πήγε δίπλα στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε αν πήρε τίποτα από το αυτοκίνητο. Τότε ο κατηγορούμενος άρχισε να τρέχει και ο γιος του ιδιοκτήτη τον κυνήγησε και τον έπιασε. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών από 17 χρόνων και διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι μέσα στη φυλακή παίρνει τα φάρμακα που του γράφει ο ψυχίατρος και είναι καλύτερα. «Βλέπω ότι δεν πάει άλλο, θέλω να αποφυλακιστώ», απάντησε στην παρέμβαση της προέδρου για τις άλλες 15 καταδίκες που έχει για κλοπές. Της είπε μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη μέρα έψαχνε για κάνα δυο ευρώ για να συμπληρώσει και να πάρει τη δόση του. Γι' αυτό είπε ότι πλησίασε και το αυτοκίνητο, αλλά αρνήθηκε ότι άνοιξε την πόρτα. 

Ν.Κ.