Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 09:42

Ποινές 46 χρόνων για τη διακίνηση ηρωίνης στην Αγία Τριάδα

Ποινές 46 χρόνων για τη διακίνηση ηρωίνης στην Αγία Τριάδα

 

Ποινές κάθειρξης συνολικά 26 χρόνων, φυλάκισης 20 χρόνων και 6 μηνών, καθώς και χρηματικές ποινές 200.600 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 από τους 9 συνολικά κατηγορούμενους για σύσταση συμμορίας και διακίνηση μαύρης ηρωίνης στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.

Η 62χρονη μάνα του αρχηγού της συμμορίας και η 32χρονη σύζυγος του αδελφού του αθωώθηκαν. Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο μετέτρεψε την κακουργηματική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης σε σύσταση συμμορίας, που είναι πλημμέλημα.  

Ειδικότερα, σε 15 χρόνια κάθειρξη και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο 26χρονος τσιγγάνος αρχηγός της συμμορίας, καθώς η μία εκ των τριών εφετών θεώρησε ότι έπρεπε να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Ποινή κάθειρξης 11 χρόνων και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης κατά πλειοψηφία στην 23χρονη σύζυγό του, ενώ και οι δύο καταδικάστηκαν με την επιβαρυντική περίσταση ότι έβαζαν ανήλικα τσιγγανόπουλα να παραδώσουν την ηρωίνη και να πληρωθούν. Και στη δική της περίπτωση η ίδια εφέτης θεώρησε ότι έπρεπε να είχε καταδικαστεί σε μεγαλύτερη ποινή κάθειρξης και συγκεκριμένα σε 15 χρόνια.

Σε φυλάκιση 6 χρόνων ως τοξικομανής καταδικάστηκε ο 35χρονος αδελφός του αρχηγού και το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τον όρο να εμφανίζεται το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε φυλάκιση 5,5 χρόνων ως τοξικομανής και χρηματική ποινή 600 ευρώ (κατηγορείτο επιπλέον για παράνομη οπλοκατοχή κυνηγετικού όπλου και φυσσιγγίων) καταδικάστηκε ο 28χρονος τσιγγάνος από το Ζεφύρι, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο προμήθευε με ηρωίνη την "οικογενειακή επιχείρηση" των ομοφύλων του στην Καλαμάτα. Και για αυτόν το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με την προϋπόθεση να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.  

Σε φυλάκιση 3 χρόνων ο καθένας ως τοξικομανείς καταδικάστηκαν οι τρεις Καλαματιανοί ντίλερ οι οποίοι κατηγορούνταν ότι "έσπρωχναν" την ηρωίνη στους χρήστες.  

 

Ν.Κ.