Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 21:41

Η Τρίπολη υποδέχτηκε τα λείψανα του Αγ. Δημητρίου

Γράφτηκε από την

Tμήμα του ιερού λειψάνου του μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, πολιούχου Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το Σάββατο στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Τρίπολης, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Η υποδοχή έγινε στην κεντρική πλατεία της Τριπόλεως, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Ακολουθεί το πρόγραμμα των ακολουθιών και των εκδηλώσεων:
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου - 7-10 π.μ.: Ο όρθρος της ημέρας και θεία λειτουργία. 5 μ.μ.: Η ακολουθία των χαιρετισμών του Αγίου Δημητρίου. 6 μ.μ.: Ο εσπερινός του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά. 9-1 βράδυ: Ο όρθρος της Τρίτης του Αγίου Δημητρίου - Ιερά Αγρυπνία.
Τρίτη 18 Οκτωβρίου - 7-10 π.μ.: Ο όρθρος της εορτής του Ευαγγελιστού Λουκά - Πανηγυρική θεία λειτουργία. 6 μ.μ.: Παρακλητικός κανών του Αγίου Δημητρίου. 8:30 μ.μ.: Εσπερινός και ακολουθία της Τετάρτης του Αγίου Δημητρίου.
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου - 7-10 π.μ.: Ο όρθρος της ημέρας και θεία λειτουργία. 4 μ.μ.: Η ακολουθία του ιερού ευχελαίου. 5:30 μ.μ.: Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου και περιφορά του ιερού λειψάνου πέριξ του ιερού ναού. 8:30 μ.μ.: Εσπερινός των αγίων: Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και Οσίου Γερασίμου - Ορθρος της Πέμπτης του Αγίου Δημητρίου - Ιερά Αγρυπνία.
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου - 7-10 π.μ.: Εσπερινός των Αγίων: Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και Οσίου Γερασίμου - Πανηγυρική θεία λειτουργία. 10:30 π.μ.: Ευχαριστήριος δοξολογία υπό του σεβασμιότατου μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, του ιερού κλήρου και του λαού. Αναχώρηση του ιερού λειψάνου για την αγιοτόκον πόλιν της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες