Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 12:56

Η γιορτή του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (φωτογραφίες)

Η γιορτή του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (φωτογραφίες)

Την ονομαστική του γιορτή γιορτάζει σήμερα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Το πρωί στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, Πειραιώς Σεραφείμ, Κηφισίας Κύριλλου, Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου, Λεοντοπόλεως Γαρβριήλ, Φιλαδελφείας (από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) Βενέδικτου και του επισκόπου Αμορίου (από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) Νικηφόρου.

Στον πολυαρχιερατικό εσπερινό, χθες το βράδυ, στο ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, με το μητροπολίτη Μεσσηνίας συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος ήρθε στην Καλαμάτα για τη γιορτή του μητροπολίτη.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής λειτουργίας, ο εορτάζων μητροπολίτης παρέδωσε σε 9 νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Αμέσως μετά δέχτηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από εκπροσώπους αρχών και φορέων, κληρικούς και πιστούς.

 

Bίντεο δήλωσης εκπρ. Τύπου Ι.Μ.Μ. Κωνσταντίνου Ψυχάρη