Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 21:03

Καλαματιανός αρχιμανδρίτης ευλόγησε την πίτα του Αδωνι

Γράφτηκε από την
Καλαματιανός αρχιμανδρίτης ευλόγησε την πίτα του Αδωνι

ΑΝΑΦΩΝΩΝΤΑΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ»

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»... αναφώνησε ο αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς κόβοντας τη βασιλόπιτα του υφυπουργού Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη πριν από μερικές ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο αρχιμανδρίτης βρέθηκε στην τελετή κατόπιν επιθυμίας -όπως ο ίδιος είπε- του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου: «Σας μεταφέρω την αγάπη του μητροπολίτη μας, που όταν του προτάθηκε από τους συνεργάτες του στην Καλαμάτα, τους φίλους αδελφούς και συναγωνιστές του, να στείλει έναν εκπρόσωπο, ευχαρίστως και ασμένως δέχτηκε την πρόταση», είπε ο π. Φίλιππος και συνέχισε: «Ερχομαι από τη Μεσσηνία του Παπαφλέσσα, από την Καλαμάτα όπου ξεκίνησε η Επανάσταση στις 23 Μαρτίου του 1821. Από τη Μεσσηνία που έχει 160 παπάδες οι περισσότεροι από τους οποίους παίρνουν τα βιβλιάρια των αρρώστων γερόντων από τα χωριά και κατεβαίνουν στην Καλαμάτα να τους γράψουν φάρμακα γιατί γιατρός δεν υπάρχει. Από τη Μεσσηνία που πουλάει το νερό ακριβότερα από το ελαιόλαδο, αλλά έχει ψηλά το εθνικό φρόνημα γιατί δεν γέννησε μόνο την Επανάσταση, αλλά συνεχίζει μέσα από τους ανθρώπους του δικού σας πνεύματος και του δικού σας βεληνεκούς (σ.σ. απευθυνόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη) να κάνει την Επανάσταση της Δημοκρατίας, την επανάσταση την πραγματική. Ανθρωποι σαν τον Φώτη Χαρίτο (σ.σ. πολιτευτή του ΛΑΟΣ στη Μεσσηνία) που αγωνίζονται για τον τόπο τους, για τη Μεσσηνία. Ανθρωποι που ακολουθούν τα βήματα των προγόνων μας, άνθρωποι που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Ολοι αυτοί σας αγαπούν (σ.σ. απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη) και διά του προσώπου μου σας μεταφέρουν την αγάπη τους και την πεποίθηση ότι θα αργήσετε πολύ να βγείτε στις εκπομπές, γιατί θα συνεχίσετε να είστε υπουργός», είπε ο π. Φίλιππος, προκαλώντας το χαμόγελο του υφυπουργού και το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
Στη συνέχεια, ο αρχιμανδρίτης πριν κόψει την πίτα είπε: «Θα κόψω το πρώτο κομμάτι γι' αυτό που είπε κάποτε η μεγάλη ολυμπιονίκης (ασχέτως αν δεν το τίμησε μετά ως βουλευτής) "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο"» - και φυσικά, χαμόγελα και χειροκροτήματα επαναλήφθηκαν.
Εκτός από τα παραπάνω πάντως, να σημειωθεί ως παραπολιτικό σχόλιο ότι η παρουσία του Φίλιππου Χαμαργιά στη συγκεκριμένη εκδήλωση σχολιάστηκε στα γραφεία της Ν.Δ., καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η αδελφή του αρχιμανδρίτη είναι αποσπασμένη υπάλληλος στο γραφείο του αναπληρωτή γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος, Δημήτρη Κανελλόπουλου, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.


NEWSLETTER