Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 21:48

"Κίτρινη κάρτα" στο Χρυσόστομο από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο - Κόπηκε από εισηγητής

Γράφτηκε από την
"Κίτρινη κάρτα" στο Χρυσόστομο από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο - Κόπηκε από εισηγητής

"Κίτρινη κάρτα" δείχνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Romfea.gr.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «Να αλλάξει από εισηγητή στην Ιεραρχία του Μαρτίου τον μητροπολίτη Μεσσηνίας και να βάλει στη θέση του τον μητροπολίτη Εδέσσης αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στη σημερινή της συνεδρίαση, δίνοντας εμμέσως "κίτρινη κάρτα" στον κ. Χρυσόστομο για την δημόσια διαφωνία που είχε με το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας.
Συνοδικοί μητροπολίτες επισήμαναν στη Romfea.gr πως οι εξελίξεις και οι συγκυρίες απαιτούσαν την αλλαγή του εισηγητή και να τροποποιηθεί το θέμα.
Υπενθυμίζεται πως ο σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα έκανε ομιλία στην ιεραρχία με θέμα τα εφημεριακά ζητήματα.
Ωστόσο στη θέση του σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr θα ομιλήσει ο μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, με θέμα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Εκκλησία της Ελλάδος.
Να αναφερθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τελικά συμφώνησε ομόφωνα να αλλάξει ο ομιλητής.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ακόμη πως όλοι οι συνοδικοί αρχιερείς δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, για την απόφαση του μητροπολίτη Μεσσηνίας να παραιτηθεί από τη Συνοδική Επιτροπή.
"Αν θέλει να παραιτηθεί ώρα του καλή του σεβασμιωτάτου. Γιατί πρέπει όμως να το κάνει βούκινο;" δήλωσε μέλος της ΔΙΣ, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Χρυσοστόμου.
Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ο κανονισμός για το θέμα της αξιολόγησης των κληρικών, θέμα που θα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με εισηγητή τον σεβ. μητροπολίτη Φιλίππων.
Τέλος για τον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας η ΔΙΣ εμμένει στην θέση της να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός "αρκεί να υπάρξει ευελιξία και από την πλευρά των εργαζομένων", δήλωσε στη Romfea.gr μέλος της Συνόδου».


NEWSLETTER