Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 12:01

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Μεσσηνίας Χρυσόστομου

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Μεσσηνίας Χρυσόστομου

Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν μεθαύριο Δευτέρα 12 καθώς και την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα με αφορμή την ονομαστική γιορτή του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου στις 13 του μήνα, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την μητρόπολη Μεσσηνίας, μεθαύριο Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει στον εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή και άλλων αρχιερέων.

Ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, ο μητροπολίτης θα προστή πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, μετά το τέλος της οποίας θα παραδώσει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, στους δικαιούχους άπορους Μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσόστομος θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί ευχές έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8.