Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:03

Την Παναγία Βουλκανιώτισσα υποδέχθηκε η Μεσσήνη (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας υποδέχθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα, η Μεσσήνη, ενώ ξεκίνησε και το φημισμένο Νησιώτικο πανηγύρι.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία πλήθους πιστών.

Η εικόνα εναποτέθηκε στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στο μετόχι της μονής Βουλκάνου, όπου θα παραμείνει για 8ήμερο προσκύνημα.

Στις εκδηλώσεις προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος στην ομιλία του με την ολοκλήρωση της λιτανείας, προέτρεψε τον κόσμο μέσα από την προσκύνηση να δώσει ομολογία ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της Παναγία, που χαρακτηρίζεται από αγάπη προς το συνάνθρωπο, σεβασμό στην ελευθερία και το συνάνθρωπο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο εορτάζων αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων.