Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 08:14

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στους Γαργαλιάνους (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στους Γαργαλιάνους (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε χθες ο πολιούχος και προστάτης των Γαργαλιάνων Αγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης.

Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Σπυρίδωνος Θεοδωρόπουλου, καθώς ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος συμμετείχε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και των πιστών. Στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση και στη συνέχεια η πομπή κατέληξε στον ναό. Με το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης προσφέρθηκε κέρασμα.

Ευχές για την ημέρα έδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης σημειώνοντας: «Είναι ημέρα γιορτής για τους Γαργαλιάνους, εύχομαι σε όλους τους Γαργαλιανιώτες και σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και υγεία. Να είμαστε καλά, ο Θεός και ο άγιος να μας προστατεύει».

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος σημείωσε: «Γιορτάζουμε τον πολιούχο και άγιο της πόλεώς μας, να μας προστατεύει να έχουμε τις ευλογίες του. Ευχαριστούμε τους ιερείς και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σαν νέο τοπικό συμβούλιο, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και παράλληλα να τρέξουμε έργα ανάπτυξης. Να πούμε χρόνια πολλά σε όλους τους Γαργαλιανιώτες, τους Τριφύλιους, υγεία σε όλο τον κόσμο. Με το δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου έχουμε μια καλή συνεργασία, θα συνεχίσουμε για να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και στην πόλη των Γαργαλιάνων, ενώ αναφερόμενος σε  έργα της περιοχής και πιο συγκεκριμένα στο αντιπλημμυρικό του Λαγκούβαρδου τόνισε: «Επισκέπτομαι έργα που γίνονται και θέλουν περαιτέρω στήριξη, από το Λαγκούβαρδο προς το Μάραθο σε μια περιοχή που πλημμυρίζει και η οποία χρειάζεται συμπληρωματική σύμβαση. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα περάσουμε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με τον ανάδοχο, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε καλύτερα το συγκεκριμένο σημείο όπου έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα».

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Κατσίβελας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Τσίγγανος, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Νάκης, ο διοικητής του Α.Τ. Γαργαλιάνων Νίκος Γεωργακόπουλος και ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER