Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 08:52

Με λιγότερο κόσμο και χωρίς λιτανεία η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Με λαμπρότητα αν και διαφορετικά από άλλες χρονιές γιορτάστηκε φέτος η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία.

Από τη μια τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και από την άλλη η σκαμμένη από τα έργα Ανω Πόλη χαρακτήρισαν τη φετινή γιορτή. Σαφώς με λιγότερο κόσμο και χωρίς λιτανεία ο εορτασμός δεν θύμιζε σε τίποτα τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Κυπαρισσίας.
Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχήθηκε το Αγιο Πνεύμα να μας οδηγεί στην αλήθεια. «Σήμερα που υπερπλεονάζει το ψέμα και η παραπληροφόρηση, το έχουμε μεγάλη ανάγκη όχι απλώς να μας οδηγεί στην αλήθεια, αλλά να μας βεβαιώνει για αυτή, ώστε να διάγουμε βίο ειρηνικό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ευχές έδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, τονίζοντας ότι από σήμερα ξεκινούν πάλι τα έργα της ανάπλασης της Ανω Πόλης: «Είναι μια μεγάλη ημέρα σήμερα. Εύχομαι υγεία, ευτυχία, χαρά σε όλο τον κόσμο και το Αγιο Πνεύμα να είναι οδηγός προς το καλό και το καλύτερο». Απαντώντας σε ερώτηση για τον ένα χρόνο από την εκλογή του σημείωσε: «Καθημερινά πάμε και καλύτερα. Είναι δύσκολα, βέβαια αντιμετώπισα δυσκολίες και αντιμετωπίζω, αλλά ευελπιστώ, εύχομαι και έτσι δείχνουν τα πράγματα, ότι θα φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο να δώσουμε στην Τριφυλία αυτό που της αξίζει και αυτό που της είχα υποσχεθεί. Προσπαθώ καθημερινά και ό,τι καλύτερο θα κάνω».

Τέλος μιλώντας για την Ανω Πόλη ανέφερε: «Το έργο της Ανω Πόλης αύριο (σήμερα) ξεκινά κανονικότατα, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και ευχαριστώ πάρα πολύ κόσμο για αυτό. Ξεκινάει και μέχρι τέλος του μηνός θα υπάρχει η πρώτη πρόσβαση, να μπορέσουν να βγουν τραπέζια έξω, να δουλέψουν οι επιχειρηματίες».

Προτεραιότητα είναι ο δρόμος Τσακώνα - Καλό Νερό τόνισε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος σημειώνοντας: «Το Αγιο Πνεύμα να φωτίζει όλους μας για έργα καλά, για πράξεις καλές. Εργο πρώτο για την περιοχή, την Τριφυλία και τη Δυτική Ελλάδα είναι ο δρόμος Τσακώνα - Καλό Νερό, το παλεύουμε, το παλεύω και θα τα καταφέρουμε».

«Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να ξαναβρούμε την κανονικότητα» επισήμανε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέροντας: «Η Αγία Τριάδα βοήθεια σε όλο τον κόσμο, βοήθεια σε όλους, σε μια εποχή που έρχεται η οποία θα έχει αναταράξεις και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για να ξαναβρούμε την κανονικότητα και να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα απόνερα των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας».

Ασφαλή τουριστική περιοχή χαρακτήρισε την Τριφυλία ο βουλευτής Περικλής Μαντάς υπογραμμίζοντας: «Εύχομαι το φως του Αγίου Πνεύματος να φωτίζει το δρόμο της υγείας, της προκοπής, της ευημερίας όλων μας. Η περιοχή είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον κόσμο την τουριστική περίοδο, είναι εξαιρετικό το επίπεδο ακόμη και στα μικρά χωριά της υγειονομικής ασφαλείας. Η περιοχή πληροί όλες τις προδιαγραφές για ασφαλείς διακοπές».

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου ευχήθηκε «το Αγιο Πνεύμα να δίνει φώτιση για να αντεπεξέλθουμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

Στον εορτασμό μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Στριμπάκος, Αντώνης Βλάχος και Σωτήρης Μπακούρος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κυπαρισσίας Γιώργος Τσάλτας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.