Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 09:05

Καλαμάτα: Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης στο Κορφιωτάκειο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης στο Κορφιωτάκειο

 

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση της κατασκευής Κειμηλιαρχείου - Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στο υπό ανακατασκευή Κορφιωτάκειο, δίπλα στο Επισκοπείο. Ακόμα, Περιφέρεια και Μητρόπολη εξετάζουν την προοπτική χάραξης και κατασκευής νέου δρόμου προς τη Μονή Βελανιδιάς.

Αυτά ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια, μετά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, το πρωί της Τρίτης στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “στη συνάντηση -παρουσία και του πολιτικού μηχανικού Σταύρου Πίκουλα, άμισθου ειδικού συμβούλου του περιφερειάχη- έγινε γνωστό από τη μελετήτρια Κ. Κορωναίου ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένη η μελέτη για το Κειμηλιαρχείο - Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της Μητρόπολης Μεσσηνίας, έργο το οποίο προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις μελέτες συντήρησης και αποκατάστασης των Μονών Δήμιοβας, Μαρδακίου και Βελανιδιάς, έργα τα οποία θα τύχουν άμεσης χρηματοδότησης από το ΠΔΕ μόλις παραδοθούν οι μελέτες.

Τέλος, στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας εξετάστηκε και η προοπτική χάραξης και κατασκευής νέου δρόμου προς τη Μονή Βελανιδιάς, ο οποίος -όπως δήλωσε ο μητροπολίτης- θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της μονής, στις παρυφές της Καλαμάτας, για ανάγκες της Μητρόπολης, μεταξύ των οποίων η διοργάνωση συνεδρίων”.


NEWSLETTER