Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 09:24

Εκκληση μητροπολίτη Μεσσηνίας για μάσκες παντού (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Να εφαρμόζουν τη χρήση της μάσκας σε κάθε τους εκδήλωση, προτρέπει τους πιστούς και όλο τον κόσμο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ξεπερνώντας τη σύσταση που έχει απευθύνει η Πολιτεία, για να μη ζήσουμε τραγικές καταστάσεις.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χρυσόστομος αφού είπε ότι “υπάρχει μια εξέλιξη όχι ευχάριστη για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται”, παρατήρησε: “Η Ιερά Σύνοδος μας ενημέρωσε ότι θα πρέπει να συμβάλουμε ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια λήψης των μέτρων υγιεινής, κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού, με τις πανηγύρεις για τις γιορτές της Μεταμόρφωσης και της Κοίμησης της Θεοτόκου”.

Ο σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι “τα μέτρα υγιεινής συνεχίζονται και θα πρέπει να εφαρμοστούν με ακόμα αυστηρότερο τρόπο” και σημείωσε: “Αν και υπάρχει η σύσταση χρήσης της μάσκας εντός του ναού και κατά τη διάρκεια των ακολουθιών, θα πρότεινα να είναι σε χρήση όχι μόνο εντός του ναού και όπου υπάρχουν συναθροίσεις και συνάξεις. Να τηρούνται επακριβώς τα μέτρα απόστασης μεταξύ των ανθρώπων και τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης. Καλό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικά και όσο το δυνατόν αποφυγή συναντήσεων και συναθροίσεων πολυκοσμικών”. Ξεκαθάρισε, επίσης, πως “η προσέλευση στα γραφεία ναών και της Μητρόπολης θα γίνεται με χρήση μάσκας και κανένας δε θα γίνεται δεκτός στις υπηρεσίες χωρίς να φέρει μάσκα. Αυτό ισχύει και για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες αυτές”.

Ο κ. Χρυσόστομος προέτρεψε “όλους για να μη ζήσουμε τραγικές καταστάσεις, όπως βιώνουμε στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, στην πατρίδα μας και στα όρια του νομού μας και στα πλαίσια λειτουργίας ναών και υπηρεσιών της Μητρόπολης, να τηρούν επακριβώς τα μέτρα υγιεινής και να εφαρμόζουν τη χρήση της μάσκας σε κάθε τους εκδήλωση”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι “μέσα στο ναό υπάρχει το όριο του 1,5 μέτρου που πρέπει να απέχει ο καθένας. Δεν μπορούν να είναι πάνω από 50 μέσα στο ναό, οι υπόλοιποι πρέπει να είναι έξω” και διευκρίνισε: “Δεν είναι υποχρεωτική, συνιστάται, αλλά εγώ προτρέπω να την χρησιμοποιούμε”.

Τέλος, ενημέρωσε ότι “απαγορεύονται οι λιτανείες από την Ιερά Σύνοδο. Δεν θα γίνουν λιτανείες μέχρι το τέλος Αυγούστου”.

Γ.Σ.