Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 13:00

Καλαμάτα: Την αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Ορφανοτροφείου προωθεί η Μητρόπολη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Την αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Ορφανοτροφείου προωθεί η Μητρόπολη (βίντεο)

Στην αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Ορφανοτροφείου στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας στοχεύει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίησή του όμως, πρέπει να επιστρέψει στην κυριότητα των Αλεξανδρακείων Κληροδοτημάτων, καθώς ακόμα παραμένει στο δήμο. Αυτά επεσήμανε χθες ο κ. Χρυσόστομος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί πουθενά δωρεάν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το παλιό Ορφανοτροφείο, την κατάσταση και την προοπτική αξιοποίησής του, είπε ότι “δυστυχώς υπάρχει ένα πρόσωπο που νομίζει ότι είναι ιδιοκτησία του το ακίνητο αυτό, επειδή ήταν παλαιός τρόφιμος του Ορφανοτροφείου. Eνεργεί αυτοβούλως, έχει κατασκηνώσει εκεί, έχουμε απευθυνθεί κατ’ επανάληψη και στο δήμο και στην Αστυνομία. Οσον αφορά την αξιοποίηση του κτηρίου, περιμένουμε ορισμένες απαντήσεις κι ενέργειες από το δήμο, για να παραχωρηθεί πλέον και πάλι προς χρήση προς τα Αλεξανδράκεια, για να ξεκινήσουμε την αξιοποίησή του”.
Παρατήρησε ότι “θα κάνουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος και θα δούμε πώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες να το αξιοποιήσουμε. Θα είναι επ’ ωφελεία της λειτουργίας του ιδρύματος, όπως για όλη την περιουσία των ιδρυμάτων που έχουμε και δεν πρόκειται να δοθεί πουθενά δωρεάν, το ξεκαθαρίζω”.
Και καταλήγοντας, όσον αφορά τον τρόπο αξιοποίησης, δήλωσε πως “όταν θα έρθει η στιγμή να δούμε τι αξιοποίηση θα κάνουμε, θα το κάνουμε. Θα σας τα ανακοινώσω τότε αυτά”.
Γ.Σ.


NEWSLETTER