Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 15:30

Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο

Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο

 

Τη δεσποτική γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος γιόρτασαν χθες το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος στους πανηγυρίζοντες ναούς Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου, στο Κάστρο της Μεθώνης και στις Κοινότητες Χώρας, Καλλιθέας, Κυνηγού, Μεσοχωρίου, Μεταμόρφωσης, Καινούργιου Χωριού, Ασίνης και Χρυσοκελλαριάς.

Με μεγαλοπρέπεια και βαθιά πίστη τελέσθηκε ο όρθρος και η αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό, στο Νιόκαστρο της Πύλου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το “παρών”, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Καφαντάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Χαραμαράς και Ελένη Μιχελή και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο δήμαρχος δήλωσε: “Εορτάζουμε σήμερα τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως και ευχόμαστε ο Κύριός μας να χαρίζει σε όλους υγεία και να μας δώσει δύναμη για τις δύσκολες μέρες της πανδημίας και εν γένει όλων των προκλήσεων εκείνων, που βιώνουμε ως κοινωνία, αλλά και ως έθνος”.