Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 04:48

Ιερατική Σύναξη Κληρικών Μεσσηνίας: Σχέδιο διοικητικών αλλαγών στις ενορίες

Ιερατική Σύναξη Κληρικών Μεσσηνίας: Σχέδιο διοικητικών αλλαγών στις ενορίες

Ιδιαίτερη αναφορά για τη διαχείριση στους ιερούς ναούς, τις μονές και τα προσκυνήματα, έγινε χθες κατά την καθιερωμένη ετήσια ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης Μεσσηνίας,  υπό την προεδρία του μητροπολίτη Χρυσόστομου. στο ναό Ταξιαρχών της Καλαμάτας.
Η σύναξη ξεκίνησε με την ευλόγηση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητρόπολης από το σεβασμιότατο, ο οποίος ευχήθηκε στους ιερείς και τις οικογένειές τους να έχουν καλή χρονιά με υγεία, προκοπή και κάθε καλό στην ιερατική τους διακονία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης δήλωσε ότι η σύναξη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η θεματολογία της οποίας περιλάμβανε ενημέρωση για την αξιολόγηση των ιερέων, τη μισθοδοσία του κλήρου, θέματα διοικητικά και κτηματολογίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη διαχείριση στους ιερούς ναούς, τις μονές και τα προσκυνήματα, με εισήγηση από τον οικονομολόγο - φοροτεχνικό Γιώργο Φάββα, παρουσία του υπεύθυνου της Οικονομικής Υπηρεσίας της Μητρόπολης Γιάννη Φαββατά.
Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε σε σχεδιαζόμενες διοικητικές αλλαγές στις ενορίες, ενώ συζήτηση έγινε και για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.