Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 20:46

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Ανοιχτοί τα Θεοφάνια οι ναοί - Στην Ανάληψη θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Χρυσόστομος (βίντεο)

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Ανοιχτοί τα Θεοφάνια οι ναοί - Στην Ανάληψη θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Χρυσόστομος (βίντεο)

 

Με κόσμο στους ναούς, με περιορισμένο αριθμό ατόμων, όπως έγινε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα γιορτάσει αύριο και η μητρόπολη Μεσσηνίας τα Θεοφάνια, σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κόντρα στην απόφαση απαγόρευσης της κυβέρνησης, για λειτουργία χωρίς κόσμο.

Η εφαρμογή της απόφαση της Συνόδου επιβεβαιώθηκε σήμερα το απόγευμα με Συνοδική Επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τους μητροπολίτες, στην οποία αναφέρεται ότι “όπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την εορτή των Θεοφανίων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των ιερών ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους”.

Στην Καλαμάτα η επίσημη Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, θα τελεστεί στο ναό της Ανάληψης στη Δυτική Παραλία, με ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό εντός του ναού τα 50 άτομα. Σε όλους τους υπόλοιπους ναούς της μητρόπολης το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 25 άτομα.

Αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν επιτήρηση στους μεγαλύτερους ναούς της Καλαμάτας, προκειμένου κυρίως στους εξωτερικούς χώρους οι πιστοί να φορούν μάσκα και να κρατούν τις αποστάσεις.