Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 14:06

Συνεχίζεται το σεμινάριο της Μητρόπολης Μεσσηνίας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Συνεχίζεται το σεμινάριο της Μητρόπολης Μεσσηνίας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η δεύτερη συνάντηση του τετραμερούς σεμιναρίου "Το Διαδίκτυο στη ζωή μας-Οφέλη και κίνδυνοι" που πραγματοποιείται στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας, από το Γραφείο Οικογενείας της Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Το σεμινάριο που απευθύνεται σε ιερείς, στελέχη νεότητας και συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως επιχειρεί να προσφέρει εμπεριστατωμένη ενημέρωση πάνω στο θέμα των κινδύνων που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά και όχι μόνο. Επίσης βασικός στόχος του είναι η εκπαίδευση στο δημιουργικό διαδίκτυο.

Στην δεύτερη συνάντηση παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι ενότητες :

  • «Ανάπτυξη του παιδιού και νέες τεχνολογίες. Τι θα πρέπει να ξέρει ένας γονέας για τη σχέση του παιδιού με την τεχνολογία (τηλεόραση, play station, κινητό τηλέφωνο, διαδίκτυο)» με εισηγήτρια την παιδαγωγό, κα Ανδριανού Κωνσταντίνα.
  • «Αναζήτηση έγκυρων πληροφοριών – Τα πλεονεκτήματα του βιβλίου. Ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων από το διαδίκτυο» με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς, κα Νικητοπούλου Μαρία και κο Σταματόπουλο Γεώργιο.
  • «Ηθική στο διαδίκτυο. Ανωνυμία. Πνευματικά δικαιώματα. Κίνδυνοι εξαπάτησης μέσω διαδικτύου» με εισηγήτρια την δικηγόρο Κα Σπυροπούλου Καλλιόπη.
  • «Τζόγος – Πορνογραφία (εθιστικοί παράγοντες – επιπτώσεις στην ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων)» με εισηγήτρια την ψυχολόγο κα Παπαδοπούλου Βασιλική.