Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 17:41

Ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην παραδοσιακή Άνω Πόλη έγινε ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία.

Ωστόσο για ακόμη μια χρονιά στη σκιά των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού, έτσι και φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία.

Εκεί σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο ευχήθηκε προς όλους η ζωή μας να είναι πνευματοκίνητος και κυρίως και προπάντων πνευματοσκέπαστος.

Ευχές για την ημέρα έδωσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης σημειώνοντας "χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο , το Άγιο Πνεύμα να είναι οδηγός και να μας έχει όλους καλά , προς τη δημιουργία. Ότι καλύτερο για τον τόπο, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο".

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, όπου παράλληλα τόνισε πως σύντομα θα ακούσουμε καλά νέα για το Καλό Νερό – Τσακώνα. Χαρακτηριστικά ανέφερε "χρόνια πολλά στην όμορφη Κυπαρισσία στην όμορφη Τριφυλία. Αυτή την πόλη και την Τριφυλία που όλη έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε. Κάνουμε τις προσπάθειες μας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε το μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η Τριφυλία και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα, το Τσακώνα – Καλό Νερό, σύντομα θα ακούσουμε καλά νέα. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τους πάντες, για το καλό".

Ερωτηθείς από την «Ε» για το ποια θα είναι τα καλά νέα είπε: "Περιμένουμε μόλις τελειώσει το θέμα Πάτρα – Πύργος, αμέσως μετά θα συζητηθεί αυτό. Η πολιτική βούληση υπάρχει, ο τρόπος χρηματοδότησης αναζητείται και πιστεύω θα έχουμε καλό αποτέλεσμα".

Από την πλευρά του ο βουλευτής Περικλής Μαντάς τόνισε: "Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε χρόνο , γιορτάζουμε σήμερα του Αγίου Πνεύματος στην όμορφη Κυπαρισσία, την Πάνω Πόλη, μια περιοχή εξαιρετικά δυναμική. Αυτό φαίνεται ήδη αυτές τις ημέρες, η οποία έχει πλημμυρίσει από επισκέπτες, στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να χαρίζει, φως, δύναμη, υγεία σε όλους μας, για να μπορέσουμε γρήγορα να ξανασταθούμε στα πόδια μας".

Ευχές ακόμη έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Άννα Καλογεροπούλου. Ο πρώτος ανέφερε: "Γιορτάζει η Κυπαρισσία, γιορτάζει η Ορθοδοξία, είμαστε εδώ να τιμήσουμε την πόλη και την Τριφυλία, ευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα όχι μόνο να φωτίζει αλλά και να σκεπάζει την περιοχή μας".

Από την πλευρά της η Άννα Καλογεροπούλου ανέφερε: "Είναι μεγάλη μέρα για την όμορφη Κυπαρισσία, ευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων και τις ψυχές τους, να μας δείχνει τον δρόμο για την πρόοδο και την προκοπή".

Στις εορταστικές εκδηλώσεις επίσης  μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, ο υποδιοικητής του ΑΤ Τριφυλίας Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής και πρόεδρος του Νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ” Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Κ.Μπ.