Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 22:11

Προγραμματισμός νέας κατηχητικής περιόδου από την Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Για την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της νέας κατηχητικής περιόδου 2021 - 2022 συναντήθηκαν οι υπεύθυνοι νεότητας ιερείς και τα λαϊκά στελέχη των ενοριών, την Τετάρτη στη Μονή Βελανιδιάς.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Τζαϊλέας υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, στον τομέα της κατήχησης και των άλλων δραστηριοτήτων και παρουσίασε την πρόταση του Γραφείου Νεότητος για τη συμμετοχή των κατηχητικών συνάξεων στη μεγάλη γιορτή που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, πρόταση η οποία αποτελεί τιμή στο πρόσωπο του αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου - Παπαφλέσσα.

Στη συνέχεια ο αρχιερατικός επίτροπος Καλαμάτας και υπεύθυνος της Μονής Βελανιδιάς, αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αγωνιστή αρχιμανδρίτη Γρ. Δικαίου - Παπαφλέσσα, αφού ως γνωστόν ο Παπαφλέσσας εκάρη μοναχός στη Μονή Βελανιδιάς και έλαβε το όνομα Γρηγόριος.

Ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, αφού μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ανέλυσε το σκεπτικό της τοπικής Εκκλησίας αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας περιόδου. Επεσήμανε προς τους κληρικούς πως το έργο της κατήχησης και της νεότητας δεν πρέπει να αποτελεί πάρεργο, αλλά ένα από τα σημαντικά μέρη της ποιμαντικής δραστηριότητας, ενώ εξήρε και τη συνέχιση των νεανικών συνάξεων μέσω Διαδικτύου από πολλές ενορίες, κατά την περίοδο της πανδημίας. Τόνισε δε ότι «πλέον για κάποια πράγματα δεν είμαστε απλά υποχρεωμένοι να τα κάνουμε, αλλά πρέπει να αποτελούν μέρος της ζωής μας και μέσα σε αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι και η επικοινωνία μας με τον πιστό λαό, έστω και μέσω των σύγχρονων μέσων, όταν αυτό απαιτείται».