Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 11:26

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανω Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανω Μεσσηνίας

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας επισκέφθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα της καταστροφής αλλά και να ενημερωθεί από κοντά, για τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστρεπτική πυρκαγιά, η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έστω και αν βρίσκεται σε ύφεση.

Αναφερόμενος για τις πυρκαγιές του Βασιλιτσίου, της Χρυσοκελλαριάς και του Βλαχόπουλου, ευχαρίστησε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε θύματα, τονίζοντας πως τα υλικά αγαθά θα δημιουργηθούν και πάλι, αρκεί να έχουμε πνεύμα συνοχής και αγάπη μεταξύ μας. "Οι προσευχές όλων μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο ας αποτελέσουν εφόδιο προς ενίσχυση όσων δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές" επεσήμανε.

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, τους εθελοντές, τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν αμέσως με τα τρακτέρ και ενίσχυσαν το έργο της Πυροσβεστικής, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιερείς της περιοχής για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους.

 


NEWSLETTER