Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 14:12

Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας (βίντεο-φωτογραφίες)

Με μια λιτή τελετή η πόλη της  Μεσσήνης υποδέχθηκε σήμερα την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, που έφθασε από το ιστορικό  Μοναστήρι του Βουλκάνου.

Με ευλάβεια και συγκίνηση ο ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο λαός με προεξάρχοντα τον  Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκαν το Ιερό Κειμήλιο, το οποίο εναποτέθηκε στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.

Ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας  απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέσθηκε την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για τις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα, τονίζοντας την θυσιαστική προσφορά της στο σχέδιο της θείας οικονομίας και την μεσιτεία της για κάθε άνθρωπο. Συνάμα επισήμανε τους κινδύνους οι οποίοι διασαλεύουν την κοινωνική συνοχή και προέτρεψε τον λαό να επανεύρει τα ιδανικά του πατριωτισμού και της θυσίας, τα οποία διακρίνουν τον ελληνισμό.

Παρέστησαν  οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος, Ανδρ. Τσουκαλάς και Β. Καπέλιος , οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος και  Καλαμάτας  Αθ. Βασιλόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


NEWSLETTER