Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 18:05

Στον Αγιο Δημήτριο Μεσσήνης ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Στον Αγιο Δημήτριο Μεσσήνης ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Μεσσήνης μετέβη χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους εφημέριους της πόλης και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου αγίου και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα. 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

Κατόπιν ευλογίας του κ. Χρυσοστόμου, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς μετέβη στην πόλη της Κορώνης και προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Γκουγκούνη, αρχιερατικό επίτροπο Πύλου, και τους εφημέριους της Κορώνης πρωτ. Παναγιώτη Τσιριγώτη και Ηλία Αργυρόπουλο.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο τ. δήμαρχος και νυν γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του δήμου Δημήτρης Βρεττάκος και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος και άμεσος συνεργάτης της Μητρόπολης Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιατάκης.  

Αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η εικόνα του Αγίου Δημητρίου μεταφέρθηκε στον περίβολο και αναπέμφθηκε η καθιερωμένη δέηση.