Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 17:10

Λαμπρός ο εορτασμός των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιορτάστηκε χθες η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη της Καλαμάτας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο παμμεγέθης ενοριακός ιερός ναός των Ταξιαρχών στο κέντρο της πόλης.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του ναού. Ο μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέστηκε τη χάρη των Ταξιαρχών για υγεία και κουράγιο στις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας και να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στον εμβολιασμό, ώστε γρήγορα να απαλλαγούμε από τη σκληρή δοκιμασία της πανδημίας.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός και στο εορτάζον παρεκκλήσι του ενοριακού ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλαμάτας “Ταξιαρχάκης”, στην πλατεία Μαυρομιχάλη. Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Ο π. Φίλιππος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη δύναμη και τη χάρη των Ταξιαρχών και ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους.

Πλήθος πιστών προσήλθε και στους δύο ιερούς ναούς, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία λειτουργία και να λάβει τη χάρη των Αρχαγγέλων.