Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 15:40

Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιορτάστηκε χθες η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στο Δήμο Καλαμάτας, με επίκεντρο του εορτασμού τους ναούς της αγίας στη Νέδουσα -μία από τις αρχιτεκτονικά ομορφότερες εκκλησίες του δήμου- και στο Νησάκι.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος παρέστη στη λειτουργία του εσπερινού στη Νέδουσα, ενώ χθες ανήμερα της γιορτής, στη θεία λειτουργία στο Νησάκι, κατά την οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε η αγία να χαρίζει υγεία και τη σοφία της σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο για το κοπιώδες έργο της ανέγερσης του ναού, ο οποίος ανεγείρεται δίπλα από το σημερινό λυόμενο.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στο ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία λειτουργία και να λάβει τη χάρη της αγίας. Παρέστησαν ακόμα οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Αννα Καλογεροπούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.