Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 09:03

Καλαμάτα: Ανησυχία Μητροπολίτη για ανάπλαση Υπαπαντής (βίντεο)

Καλαμάτα: Ανησυχία Μητροπολίτη για ανάπλαση Υπαπαντής (βίντεο)

Την άποψη ότι το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς εξέφρασε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας.

Αν και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα γίνει η λιτανεία στη γιορτή στις 2 Φεβρουαρίου 2022, λόγω της κατάστασης με την πανδημία, σημείωσε την ελπίδα του να έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι που δουλεύεται, για να γίνει η λιτανεία αν χρειαστεί.

Ο σεβασμιώτατος εξέφρασε, επίσης, αμφιβολίες για το αν τα αρχαία που θα ανασκαφούν θα είναι για ανάδειξη, γιατί μπορεί να έχουν καταστραφεί με το μπάζωμα όλων αυτών των χρόνων.

Αναλυτικά, απαντώντας σε ερωτήσεις μας για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, την ανασκαφή των αρχαίων και τον εορτασμό στις 2 Φεβρουαρίου 2022, ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε:

“Το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει τεθεί για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην πλατεία νομίζω ότι δεν τηρείται. Πηγαίνει με πολύ αργούς ρυθμούς, δεν ξέρω τους λόγους, δεν αφορούν εμένα οι λόγοι αυτοί.

Οσον αφορά την ανάδειξη των αρχαίων, έχω πει από την αρχή ότι είμαι υπέρ της διαδικασίας ανάδειξης και προβολής, διότι ό,τι και να βρεθεί εκεί αποτελεί στοιχείο της ιστορίας της πόλης.

Δεν ξέρω, ούτε είμαι ειδικός, αν αυτά που θα βρεθούν είναι προς ανάδειξη, αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, να είναι χρήσιμα – και αν υπάρχουν κιόλας. Διότι πάρα πολλοί λένε ότι μετά την παρέλευση τόσων ετών από το μπάζωμα και με τη διαδικασία που διαμορφώθηκε κατά καιρούς η πλατεία, ίσως όλα αυτά να μην υπάρχουν, να μην υπάρχει τίποτα από κάτω.

Πιστεύω ότι η πρώτη διερεύνηση που θα γίνει θα δείξει και ποιο θα είναι το μέλλον αυτών των ανασκαφών.

Δεν νομίζω ότι θα γίνει ο εορτασμός της Υπαπαντής, όπως γινόταν. Θα κάνουμε τη λειτουργία, δεν βλέπω να γίνεται λιτανεία, δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις μέχρι τότε. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι της Υπαπαντής θα έχει τελειώσει το κομμάτι αυτό για να κάνουμε τη λιτανεία, αν χρειαστεί”.

Γ.Σ.