Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 20:43

Σημαντική οικονομική βοήθεια σε φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Σημαντική οικονομική βοήθεια σε φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

 

Σημαντική οικονομική βοήθεια προσφέρει το Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, καθώς από το 2010 έχει διαθέσει συνολικά 950.000 ευρώ προς τους Μεσσήνιους φοιτητές, με έκτακτα βοηθήματα και κυρίως με μηνιαίες υποτροφίες.

Μέχρι τώρα έχουν καταστεί υπότροφοι 83 φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν διάφορα γνωστικά αντικείμενα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δ.Σ. του Ταμείου, εκτός από τις υποτροφίες σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 140 φοιτητές της Μεσσηνίας, καθώς και σε όσους φοιτητές προσέφεραν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα έξοδα του Ιδρύματος “Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας” για το 2021 ήταν συνολικά 68.224,80 ευρώ: Υπότροφοι 2016-2017-2018-2019-2020-2021 61.200 ευρώ. Έκτακτα  φοιτητικά βοηθήματα 6.600 ευρώ. Πληρωμή εφημερίδων για δημοσίευση προκηρύξεων κ.λπ. 350,40 ευρώ. Πληρωμή λογιστή 74,40 ευρώ.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για τη φετινή οικονομική ενίσχυση, προς: α) Τα Ιδρύματα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους. β) Τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας. γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος Παναγία η Ελεήστρια Κορώνης. δ) Το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος Παναγία Σγράπα Πυλίας. ε) Τον εφημέριο και τα μέλη της επιτροπής του ιερού προσκυνηματικού ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας. στ) Όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας.


NEWSLETTER