Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 08:45

Τήρηση των μέτρων προστασίας ζήτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Τήρηση των μέτρων προστασίας ζήτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

 

Ολους τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας στις ακολουθίες και τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας παρακάλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα διασποράς του κορονοϊού που βρίσκεται ανάμεσά μας.

Ειδικότερα, χθες σε δηλώσεις του, ο σεβασμιώτατος επεσήμανε την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας και παρακάλεσε τους πιστούς να τηρούν τις αποστάσεις και να μη δημιουργούν συνωστισμό, καθώς και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, διατηρώντας καθαρά τα χέρια τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι υπάρχουν κενά σε ναούς με ασθενείς κληρικούς από κορονοϊό, που γίνεται προσπάθεια να αναπληρωθούν από άλλους ιερείς.

Για τον παλιό κινηματογράφο “Βακαλοπούλειο” και το τριώροφο κτήριο Ναυαρίνου και Ακρίτα που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα της Μητρόπολης, αφού ανέφερε ότι είχαν πολλά πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά προβλήματα που με προσπάθειες 15 χρόνων (απ’ όταν ήρθε στη Μητρόπολη) αντιμετωπίστηκαν, παρατήρησε πως έχουν μπει σε διαδικασία αξιοποίησης επ’ ωφελεία των ιδρυμάτων.

Για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής που έχει εγκαταλειφθεί, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε: “Να ρωτήσετε τον κύριο δήμαρχο, όχι εμένα”.

Γ.Σ.