Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 21:00

Τον Άγιο Αθανάσιο γιόρτασαν η Κυπαρισσία και Χριστιανούπολη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Τον Άγιο Αθανάσιο γιόρτασαν η Κυπαρισσία και Χριστιανούπολη (βίντεο)

Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως γιόρτασε η Κυπαρισσία στον φερώνυμο μητροπολιτικό ναό της πόλης.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και ακολούθησε λιτανεία των λειψάνων και της εικόνας του αγίου στους δρόμους της πόλης προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, ενώ στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Bλάχος και Σωτήρης Μπακούρος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Μερκούρης, Σταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτης Τσαφαράς.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Χριστιανούπολη η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως με επίκεντρο τον φερώνυμο ναό.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το πρωί με την αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια έγινε λιτανεία των λειψάνων και της εικόνας του αγίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Στον ιστορικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εψάλη δέηση.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος, Στάθης Αναστασόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αθανάσιος Πετρόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER