Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 19:01

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών

Γράφτηκε από την

Με λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό των Φιλιατρών, ένα από τα σημαντικότερα επίνεια της περιοχής τη χρυσή εποχή της σταφίδας.

Στο φερώνυμο ναό τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, μετά το πέρας του οποίου έγινε λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της περιοχής με προπομπό τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων και παρουσία πλήθους πιστών, ενώ χθες το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία.

Παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης που σε μήνυμά του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο οικισμός της Αγίας Κυριακής γιόρτασε με θρησκευτική κατάνυξη τη μνήμη της αγίας που φέρει το όνομά της, στο ομώνυμο και γραφικό εκκλησάκι του. Με μια σειρά από παρεμβάσεις μας, που ξεκίνησαν από πέρυσι και μεγάλο μέρος τους έχει ήδη ολοκληρωθεί, τόσο στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής όσο και στην ευρύτερη περιοχή, προσδώσαμε ιδιαίτερο κάλλος.
Επίσης, φροντίσαμε για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων από εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο του οικισμού, κάτι που αποτελούσε ζητούμενο των κατοίκων του από χρόνια. Και συνεχίζουμε με έργα ουσίας και πνοής για την περιοχή.
Χρόνια πολλά, με υγεία και κάθε καλό σε όλους όσοι εορτάζουν σήμερα. Χρόνια πολλά στην Αγία Κυριακή και στους κατοίκους της. Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή να χαρίζει σε όλους μας την πολύτιμη βοήθεια και την ευλογία της».