Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 09:05

Θυρανοίξια ναϋδρίου στο Φιτσικό Αβίας

Γράφτηκε από την

 

Τα θυρανοίξια του ναϋδρίου της Αγίας Τριάδας στο συγκρότημα κατοικιών Searocks Resort στο Φιτσικό Αβίας κοντά στις Κιτριές τέλεσε ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’ προσκεκλημένος του Δημ. Σαραντόπουλου.

Ο κ. Χρυσόστομος μετά τον αγιασμός ανέφερε μεταξύ άλλων: “Κέντρο λατρείας του Θεού είναι ο ιερός ναός. Εκεί θα ευχαριστήσουμε τον Θεό, θα Τον δοξολογήσουμε και θα Τον ικετεύσουμε. Εκεί στον ιερό ναό θα προσφέρουμε την αναίμακτη θυσία, την θεία Ευχαριστία και εκεί να κοινωνήσουμε των άχραντων Μυστηρίων.

Ναός λοιπός είναι τα “σκηνώματα του Θεού», ο τόπος της ευλογίας, της ειρηνεύσεως, του αγιασμού μας. Έτσι, όπου κτίζεται ένας ναός, αυτός είναι ένας πνευματικός φάρος που εκπέμπει το φως του Χριστού. Και δεν υπάρχει πιο ωραίο, πιο ευγενές και πιο ευλαβές το να καταξιώνεσαι να γίνεσαι κτίτωρ ή δωρητής ή ευεργέτης ενός ναού. Το όνομά σου καταγράφεται εις τας δέλτους της Εκκλησίας και μνημονεύεται εσαεί. Έπαινος αξίζει, εν προκειμένω, στον αξιότιμο κ. Δημήτριο Σαραντόπουλο για την ανέγερση αυτού του περεκκλησίου της Αγίας Τριάδος στον ωραίο αυτό χώρο της Δυτικής Μάνης. Μακάρι και ο ναός αυτός, δεν έχει σημασία αν είναι μικρός, να συντελέσει και στον αγιασμό των ψυχών μας, του κτίτοτος και των μελών της οικογένειας του και όλων όσοι εισέρχονται μετά «πίστεως ευλαβείας και φόβου Θεού».