Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 19:06

Αγρυπνία στον Αγιο Νικόλαο Φλαρίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αγρυπνία στον Αγιο Νικόλαο Φλαρίου Καλαμάτας

 

Με κατάνυξη και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η καθιερωμένη αγρυπνία, επί τη μεταθέσει του τιμίου λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω, στον ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Ως γνωστόν ο ναός ανεγέρθηκε το 1859 ως δισυπόστατος, προς τιμήν των Αγίων Νικολάου και Διονυσίου, από τον κτήτορα Νικόλαο Πετούση.

Την Τρίτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία ο όρθρος και η θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσύγελλου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτη Φίλιππου Χαμαργιά, πλαισιωμένου από τον αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Σαχλά εφημέριο της Κοινότητας Αμφείας, τον π. Αθανάσιο Σιψά εφημέριο του ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας και του π. Γεωργίου Γιαννόπουλου εφημέριου του ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου.  

Πριν το πέρας της αγρυπνίας ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου και στην ιδιαίτερη αρετή που τον διέκρινε, αυτήν της συγχωρητικότητας, η οποία τον κατέστησε στη συνείδηση της Εκκλησίας ως τον “Άγιο της Συγγνώμης”. 


NEWSLETTER