Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 08:00

Κουρά δύο νέων μοναχών στη Μονή Δημιόβης (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκαν το απόγευμα του περασμένου οι κουρές δύο νέων μοναχών, στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης.

Των μοναχικών κουρών προηγήθηκε ο εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον πρωτοπρεσβύτερο και πνευματικό πατέρα των αδελφών του μοναστηριού Γεώργιο Σχοινά και πλήθους κληρικών της Μητρόπολης Μεσσηνίας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πριν τον εσπερινό, ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε την ακολουθία του Μικρού Σχήματος στην αδελφή Μακαρία και την ρασοφορία στην μέχρι σήμερα δόκιμη μοναχή Αδαμαντία, μετονομάζοντάς την Αλεξία μοναχή. Μετά το πέρας των ακολουθιών ευχήθηκε στις νέες μοναχές “να είναι ισάξιες των ονομάτων τους, αφού το όνομα Μακαρία συμβολίζει την μακαριότητα και την ευτυχία, ενώ το όνομα Αλεξία συμβολίζει τον άνθρωπο του Θεού”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος προσκάλεσε τους παρευρισκομένους να προσέλθουν στην Μονή Δημιόβης και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, όπου μετά την θεία λειτουργία θα γίνει η ενθρόνιση της ηγουμένης Ανθίμης.