Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 12:54

Βουνάρια Μεσσηνίας: Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την πρόσβαση σε ξενοδοχείο

Γράφτηκε από την
Βουνάρια Μεσσηνίας: Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την πρόσβαση σε ξενοδοχείο

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την πρόσβαση ξενοδοχειακής μονάδας μέσω του προαυλίου του ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Βουνάρια έλαβε με ανακοίνωσή του το τοπικό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“ - Οι παράγοντες της συγκεκριμένης επένδυσης, με την ανοχή ή την παραπληροφόρηση συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων του Δήμου Πύλου – Νέστορος προγενέστερων  ετών, πριν δηλαδή το 2019, παραπλάνησαν τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και έλαβαν οικοδομική άδεια.

- Οι παράγοντες της συγκεκριμένης επιχείρησης γνώριζαν ότι η οικοδομική άδεια, η οποία εκδόθηκε από το Πολεοδομικό Γραφείο Καλαμάτας δεν είναι νόμιμη, για την οποίαν έχει ήδη αποφανθεί το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με την υπ’ αριθμ. 220/Τ/2018 Έκθεση Ελέγχου, την οποίαν απηύθυνε στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας Νομού Μεσσηνίας και στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

- Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου γνωρίζουν ότι τις συγκεκριμένες άδειες η Ελληνική Δικαιοσύνη τις χαρακτήρισε παράνομες  όπως και την διάνοιξη της συγκεκριμένης εισόδου, γιατί η συγκεκριμένη είσοδος εφάπτεται σε ιδιωτικό προαύλιο χώρο ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και όχι σε κοινόχρηστο χώρο τουλάχιστον 8 μέτρων, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

- Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση έχει και άλλη είσοδο από την κάτω πλευρά, την οποίαν θεωρεί ως μή λειτουργική και γι’ αυτό χρησιμοποιεί την είσοδο που παράνομα άνοιξε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Ψεύδεται λοιπόν ο Διευθυντής της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης όταν διατείνεται ότι η είσοδος από τον προαύλιο χώρο αποτελεί την μοναδική είσοδο στην επιχείρηση.

- Επιδίωξη των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης δεν ήταν μόνο η διέλευση από την παράνομη είσοδο για το ξενοδοχείο αλλά και η χρήση ολόκληρου του προαύλιου ιδιόκτητου χώρου του Ιερού Ναού ως χώρου Parking των πελατών του, παρά την απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων γύρω από τον ιερό Ναό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, επειδή ο Ιερός Ναός έχει χαρακτηριστεί «διατηρητέο μνημείο».   

Αγαπητοί μας,

Η αδιάλλακτη και αρνητική στάση, 10 χρόνια τώρα, του κ. Χρ. Καμβύση να εφαρμόσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, η άρνησή του να συνεργαστεί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ώστε να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, η υιοθέτηση “τραμπουκίστικης” αντιμετώπισης του ζητήματος, ακόμη και με τον τραυματισμό εκκλησιαστικού επιτρόπου με το αυτοκίνητό του, αποτελούν τις αιτίες που δημιούργησαν την “μεγάλη εικόνα”, γιατί μοναδικός σκοπός ήταν και είναι, όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία γεγονότα (ιδιωτική ομάδα φύλαξης του προαυλίου χώρου και καταστροφή των τοποθετηθέντων κώνων) να εκμεταλλευτεί τον ιδιωτικό προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με σκοπό την ωφέλεια της επιχείρησής του και μόνο.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βουναρίων και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ενήργησε και ενεργούν πάντοτε με γνώμονα τις δικαστικές αποφάσεις, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αυτό έκαναν 10 χρόνια τώρα με επιμονή και υπομονή.

Το ίδιο έπραξε και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και η Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου με την τελευταία απόφασή τους (2022). Ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και εφάρμοσαν τις δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου να διορθωθούν τα “κακώς κείμενα” προηγουμένων αυτοδιοικητικών αποφάσεων.

Αυτή είναι όλη “η των πραγμάτων αλήθεια”, την οποίαν πρέπει να υπηρετείτε κι εσείς, ενώ όλα τα άλλα προέρχονται “εκ του πονηρού”.


NEWSLETTER