Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 21:40

Νέα κατηχητική περίοδος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Νέα κατηχητική περίοδος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Ο καθιερωμένος αγιασμός και η επίδοση των διορισμών των νέων κατηχητριών και κατηχητών της μητρόπολης Μεσσηνίας τελέστηκε από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στα πλαίσια της έναρξης και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2022 - 2023.

Ο σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε τους ιερείς και τα λαϊκά στελέχη της Νεότητος, ευχήθηκε τα δέοντα για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, αλλά και της νέας κατηχητικής περιόδου και στη συνέχεια τους ανέλυσε το σκεπτικό της τοπικής Εκκλησίας αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας περιόδου.

Επεσήμανε προς όλους πως το έργο της κατήχησης κατά την περίοδο αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολο, μετά από την δοκιμασία της πανδημίας του Covid-19 και των νέων δεδομένων που επέφερε.

Ακολούθως, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος πατέρας Σωτήριος Τζαϊλέας παρουσίασε και ανέπτυξε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τη φετινή περίοδο.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους υπευθύνους Νεότητος ιερείς και κατηχητές και τέθηκαν προτάσεις και σκέψεις προς συζήτηση.


NEWSLETTER