Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 22:20

Ενθρόνιση ηγουμένης στην μονή Δήμιοβας

Γράφτηκε από την
Ενθρόνιση ηγουμένης στην μονή Δήμιοβας

 

Τη μοναχή Ανθίμη (κατά κόσμο Μαρία) Δαρμάρα ενθρόνισε χθες ηγουμένη στη μονή Δήμιοβας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αρχικά, στη μονή τελέστηκε αρχιερατική λειτουργία από τον κ. Χρυσόστομο, πλαισιουμένου από τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης - αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Στογιάννη, τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σχοινά, πνευματικό της μονής και τους εφημερίους αυτής.

Με το πέρας της λειτουργίας και σε κλίμα πνευματικής χαράς, ο μητροπολίτης προχείρησε και ενθρόνισε ηγουμένη τη μοναχή Ανθίμη (κατά κόσμο Μαρία) Δαρμάρα. Η νέα ηγουμένη στο λόγο της ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την πατρική του αγάπη προς την αδελφότητα, αλλά και για την τιμή στο πρόσωπό της να την καταστήσει ηγουμένη του ιστορικού μοναστηριού της Δήμιοβας. Συγχρόνως, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές και το λαό για την συμπαράστασή τους προς τη μονή.

Ο σεβασμιώτατος, αντιφωνώντας και φανερά συγκινημένος, ευχήθηκε τα δέοντα στη νέα ηγουμένη, τονίζοντας ότι με την έλευση της νέας αδελφότητας η μονή ζωντάνεψε, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Καταλήγοντας προέτρεψε την ηγουμένη να μεταλαμπαδεύει την αγάπη του Χριστού προς όλους.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί

σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

 


NEWSLETTER