Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 15:23

Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στη Μονή Βουλκάνου (φωτογραφίες)

Με κατάνυξη εορτάστηκε στην πανηγυρίζουσα ιστορική Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου η Κοίμηση της Παναγίας. Πλήθος πιστών από τις γύρω περιοχές αλλά και ολόκληρη τη Μεσσηνία, κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα τη μονή, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα. 

 Την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, με τη συμμετοχή του καθηγουμένου, ιερέων και των πατέρων της μονής.  Στο κήρυγμά του ο κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε στα άπειρα θαύματα της Παναγίας και στη διαρκή προστασία της στην πατρίδα μας. 

 «Το "Πάσχα του καλοκαιριού" εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Παναγιοσκέπαστη Μεσσηνία από κλήρο και λαό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, τονίζοντας το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα που κατακλύζει τους πιστούς την ημέρα αυτή, αλλά και την προσφυγή του κόσμου στην Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, η οποία, όπως ανέφερε κλείνοντας, «ποτέ δεν εγκατέλειψε στο διάβα των αιώνων τον πιστό λαό της στις δύσκολες στιγμές - έτσι θα πράξει και τώρα που η πατρίδα και οι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται».

(Φωτογραφίες Γιώργος Τσερεφός)