Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 08:27

Ξεκίνησε ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ

Ξεκίνησε ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ

 

Πενταήμερος είναι φέτος ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, καθώς ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, μέρα της γιορτής.

Στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, στο αεροδρόμιο, τη μέρα της γιορτής στις 12.15 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός – δοξολογία.

Σήμερα στις 11.30, έχει προγραμματιστεί αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”. Η επίδειξη ενδέχεται να αλλάξει ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθεί, λόγω καιρικών συνθηκών.

Οπως ανακοινώθηκε από την 120 ΠΕΑ, μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου, θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Το προσωπικό της μονάδας θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλεται βίντεο με θέμα την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει αεροσκάφη F-16, Τ-2 και Τ-6.

Το κοινό μπορεί να επισκεφτεί την 120 ΠΕΑ: Σήμερα Σάββατο, αύριο Κυριακή, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και την Τρίτη 8 του μήνα, από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας μεθαύριο Δευτέρα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων, στο μνημείο επί της οδού Αριστομένους (απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ - αντιπτέραρχου, μεσσήνιου στην καταγωγή, Θεμιστοκλή Μπουρολιά.