Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 21:12

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες στην Καλαμάτα (βίντεο)

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες τελέστηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, στην οδό Αριστομένους, απέναντι από το το Εργατικό Κέντρο.

Τη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Στην ημερήσια διαταγή του που διαβάστηκε, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος - αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι “η θυσία τους δεν ήταν μάταιη, θα συνεχίσουμε το έργο μας. Θα υπερασπιστούμε τα ιδανικά που υπηρέτησαν, θα τους θυμόμαστε πάντα”.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας - επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - πύραρχος Ανδρέας Καπουράλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του νομού Βασίλης Καψαμπέλης και εκ μέρους των οικογενειών ο πατέρας Νικόλαος Κορομηλάς.

Στην εκδήλωση που παρέστησαν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και αρκετοί πυροσβέστες, τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.